סלט מלפפונים ושמיר

סלט מלפפונים ושמיר

סלט מלפפונים ושמיר

הזמינו אתכם לברביקיו ואתם לא יודעים איזו תוספת להביא איתכם? ארגנו לכם מתכון קל ופשוט למנת צד מושלמת לברביקיו! זו לגמרי מנה שאפשר להכין בדקה ה-90 והיא עדיין תקצור מחמאות מכל הנוכחים. פורסים את המלפפונים, מכינים את הרוטב בזריזות, מערבבים יחד ומעטרים עם קצת עלי שמיר טריים מלמעלה ויש לכם סלט טעים ומרשים כאחד!

עצה שלנו: 
מומלץ להקציף את הרוטב עם מקצף ידני לפני שמוסיפים את המלפפונים. ההקצפה תיתן לרוטב מרקם קרמי במיוחד. 

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    סלט

  • 4 מלפפונים
  • מלח
  • רוטב

  • 75 מ"ל יוגורט טבעוני
  • 3 גבעולי שמיר
  • 1 בצל שאלוט
  • 1 כפית חומץ
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל לפי הטעם

ציוד

  • קערה
  • מסננת

ערכים תזונתיים

למנה

  • 42 קלוריות
  • 2 גרם שומן
  • 2 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    הכנת הסלט: שוטפים את המלפפונים, מורידים את הקצוות, מקלפים ופורסים לעיגולים דקים. מערבבים עם המלח ושמים במסננת למשך 30 דקות.
  • 2
    הכנת הרוטב: מקלפים את הבצל וקוצצים דק. שוטפים את השמיר, מנערים מהמים וקוצצים דק. שמים את כל מרכיבי הרוטב בקערה ומערבבים היטב.
  • 3
    מוסיפים את המלפפונים לקערה ומערבבים היטב. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.