סלט פופקורן בגריל, ברוטב ראנץ'

סלט פופקורן בגריל, ברוטב ראנץ'

סלט פופקורן בגריל, ברוטב ראנץ'

סלט עם פופקורן?! כן, שמעתם נכון!

למה ללכת לקולנוע כשאפשר לנשנש את החטיף האגדי ישר מהגריל שלך? ולא סתם פופקורן, אלא תוספת לסלט בוקרים משגע.

אגב, פופקורן הוא לא המצאה הוליוודית - האינדיאנים אכלו את התירס המוקפץ או קישטו בו את בגדיהם כבר לפני מאות רבות של שנים.

ואם הזכרנו אינדיאנים ובוקרים, מה מתאים כאן יותר מרוטב ראנץ' אמיתי? רוטב הסלט הקרמי עשוי מחמאה, מיונז, שמנת חמוצה, לימון, שום ועשבי תיבול טריים על מצע חסה אייסברג פריכה עם בצל אדום. כל זה בתוספת קלחי תירס צלויים. חלום אמריקני אמיתי.

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    סלט

  • 30 גרם גרעיני תירס לפופקורן
  • 300 גרם חסה אייסברג
  • 1 בצל אדום
  • 1 כפית אבקת פפריקה מעושנת
  • 2 קלחי תירס
  • 1 כף חמאה
  • 2-3 כפות שמן קנולה
  • מלח
  • רוטב

  • 60 גרם מיונז
  • 100 גרם שמנת חמוצה
  • 120 מ"ל ריוויון
  • 1 כף מיץ לימון
  • 1 שן שום
  • 1/2 צרור עירית
  • 1/2 כפית פלפל קאיין
  • מלח ופלפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 434 קלוריות
  • 37 גרם שומן
  • 5 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מחממים את גריל הגז לחום בינוני ישיר (כ-180 מעלות צלזיוס). יוצקים שמן לתנור ההולנדי (פויקה) כך שיכסה את התחתית.
  • 2
    לסלט: מניחים את גרעיני התירס לפופקורן בתנור ההולנדי (פויקה) באופן שכולם יהיו בתחתית הסיר, סוגרים עם המכסה ומחכים שגרעיני התירס יתחילו לקפוץ. מסירים מהאש כשכבר לא שומעים קולות פצפוץ.
  • 3
    מתבלים את הפופקורן במלח ופפריקה ומניחים בצד להתקרר.
  • 4
    מנקים ושוטפים את קלחי התירס ומברישים בשמן. צולים כ-30 דקות מכל צד על אש בינונית ישירה עד להזהבה. מוציאים מהגריל ומברישים בחמאה.
  • 5
    במקביל שוטפים את החסה, מייבשים ותולשים לחתיכות גסות. קולפים את הבצל וחותכים לטבעות דקות.
  • 6
    לרוטב: שוטפים את העירית, מנערים, מייבשים וקוצצים. קולפים את השום וקוצצים דק. מקציפים יחד את המיונז, השמנת החמוצה, הריוויון ומיץ הלימון עד לקבלת תערובת חלקה. מערבבים פנימה את השום והעירית ומתבלים בפלפל קאיין, מלח ופלפל.
  • 7
    חותכים את גרעיני התירס מהקלח בעזרת סכין חדה, מוסיפים את החסה והבצל, ומערבבים פנימה את הרוטב. מפזרים פופקורן ומגישים.