סלט עלים עם ויניגרט עגבניות וצ'יפס פרמזן

סלט עלים עם ויניגרט עגבניות וצ'יפס פרמזן

סלט עלים עם ויניגרט עגבניות וצ'יפס פרמזן

מתחשק לכם סלט עלים מפואר? יצירת המופת העדינה הזו תכבוש אפילו את מי שלא מתחבר לירקות.

עלי חסה רכים מתמזגים פה עם ארוגולה אגוזית בויניגרט עדין של שמן זית וחומץ יין אדום. בנוסף תמצאו בסלט הזה עגבניות ארומטיות, בצל סגול, סירופ מייפל מתוק, תפוז פירותי וצ'ילי חריף. כבר השתכנעתם? אבל הטוב ביותר עוד לפנינו. אחרון חביב: הנשק היעיל ביותר במאבק נגד השעמום בקערות סלט... צ'יפס פרמזן צלוי ופריך-חריף!

הוציאו את מגרדת הגבינה והראו לכולם מי מלך הסלטים

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    לסלט

  • 200 גרם עלי חסה מכל סוג שאוהבים (חסה רומית / אייסברג /חסה ערבית / לאליק)
  • 100 גרם אורוגולה (רוקט)
  • 150 גרם פרמזן
  • לרוטב

  • 250 גרם עגבניות שרי
  • 1 בצל אדום
  • 1/2 תפוז
  • 1 פלפל צ'ילי
  • 3 כפות חומץ יין אדום
  • 1 כף סירופ מייפל
  • 125 מ"ל שמן זית
  • מלח ופלפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 433 קלוריות
  • 36 גרם שומן
  • 15 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    הניחו את הפלנצ'ה בגריל הגז וחממו את הגריל לחום בינוני (כ-160 מעלות צלזיוס).
  • 2
    לסלט: שוטפים את החסה ומייבשים אותה בסחיטה עדינה. קורעים את החסה לחתיכות קטנות ביד. מגררים גס את גבינת הפרמזן.
  • 3
    משמנים את הפלנצ'ה ומניחים כף גבינת פרמזן על כל צלחת, במרחק של כ-3 ס"מ זו מזו. צלו עם מכסה סגור במשך 7-10 דקות, עד שתלוליות הגבינה שטוחות וזהובות. הוציאו בזהירות את שבבי הפרמזן מהצלחת בעזרת מרית ותנו להם להתקרר. המשיכו עד שכל הגבינה נגמרה.
  • 4
    לרוטב: שוטפים את העגבניות וחותכים דק. קולפים את הבצל וחותכים דק. סוחטים מיץ מהתפוז. שוטפים, מסירים את הגרעינים וקוצצים דק את פלפל הצ'ילי.
  • 5
    טורפים 3 כפות מיץ תפוזים עם חומץ וסירופ מייפל עד לקבלת תערובת חלקה. מוסיפים את שמן הזית בזרם דק תוך כדי ערבוב מתמיד ליצירת ויניגרט חלק. מוסיפים את הצ'ילי, העגבניות והבצל ומתבלים במלח ופלפל.
  • 6
    מערבבים את הסלט עם הוויניגרט ומפזרים שבבי פרמזן.