סלט עגבניות ואפרסקים בגריל

סלט עגבניות ואפרסקים בגריל

סלט עגבניות ואפרסקים בגריל

זקוקים להפוגה מבשרים כבדים ומעושנים? קבלו מתכון קיצי קליל ומרענן:

סלט עגבניות עם אפרסקים בגריל!

התערובת הצבעונית הזו היא פריכה, טרייה ועדיין יש לה את הקריצה המיוחדת שחובב גרילים אמיתי צריך.

מלבד העגבניות הצבעוניות, הסלט מקבל טוויסט נהדר עם אפרסקים, שאותם חותכים וצולים במהירות על הגריל. בוראטה שמנת, צנוברים קלויים ומיקס עשבי תיבול, יהפכו את הסלט ללהיט של כל מסיבת גן קיצית.

אין בוראטה בסופרמרקט השכונתי? ניתן בקלות להחליף במוצרלה. קללל!

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 15 עגבניות לבחירתכם
  • 3 אפרסקים שטוחים
  • 1 כף בוראטה
  • 1 צרור בזיליקום
  • 1 בצל סגול
  • 50 גרם צנוברים
  • 20 גרם פירורי פנקו
  • 1 כף חמאה
  • 3 כפות תבלין מיקס עשבי תיבול
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 לימון אורגני
  • מלח ופלפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 362 קלוריות
  • 21 גרם שומן
  • 14 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    חוצים את האפרסקים לשניים ומוציאים את הגרעין.
  • 2
    שוטפים את העגבניות, מסירים את הליבה, וחותכים את העגבניות לחתיכות בגודל ביס.
  • 3
    שוטפים את עלי הבזיליקום, מנערים, מייבשים וקוצצים דק.
  • 4
    קורעים את הבוראטה לחתיכות בגודל ביס, קולפים וחותכים את הבצל לרצועות דקות.
  • 5
    מחממים את גריל הגז לחום ישיר בינוני, וצולים את האפרסקים כשחלקם הפנימי מונח על הגריל עד לריכוך וקבלת סימני גריל.
  • 6
    מחממים את מחבת הברזל היצוק על כירת הצד, וקולים בה את הצנוברים על אש בינונית במשך כדקה (ללא שמן). מניחים בצד.
  • 7
    ממיסים את החמאה במחבת הברזל היצוק, וצולים בה את הפנקו כ-2 דקות עד להזהבה.
  • 8
    שוטפים את הלימון, מגררים את הקליפה וסוחטים את המיץ. מערבבים יחד את העגבניות, הבצל, הבוראטה, הבזיליקום, האפרסקים והצנוברים.
  • 9
    מתבלים בשמן זית, מיץ וגרידת לימון. בוזקים מלח ופלפל, מפזרים את פירורי הפנקו מעל ומגישים.