סלט כרוב סגול וגבינת פטה

סלט כרוב סגול וגבינת פטה

סלט כרוב סגול וגבינת פטה

כרוב סגול הוא תוספת מעולה לכל ארוחה. באירופה מגישים אותו לרוב מבושל. אבל הנה גרסה שיקית לכרוב טרי ופריך.

מתברר שגבינת פטה, צנוברים וכמה פיסטוקים מתחברים בכיף עם הכרוב הסגול, והופכים אותו למעדן של ממש. שילוב רענן – בימים חמים וקרים כאחד. לצד מנות עיקריות, או כנשנוש מרכזי בפני עצמו.

הטיפ שלי:
אפשר להוסיף 2 כפיות תערובת תבליני ג’ינג’רברד: פלפל אנגלי, ציפורן וכדומה יתנו נגיעה חגיגית במיוחד לסלט הקליל הזה. שווה לנסות, לא?

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • חצי ראש כרוב סגול
  • 150 גרם גבינת פטה
  • 25 גרם פיסטוקים
  • 30 גרם צנוברים
  • 4 ענפי פטרוזיליה
  • 4 כפות שמן (שמן זית או שמן אגוזי מלך)
  • 4 כפות חומץ
  • 4 כפות סוכר
  • 2 כפיות מלח

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 22 גרם פחמימות
  • 12 גרם חלבון
  • 27 גרם שומן
  • 393 קלוריות

שלבי הכנה

  • 1
    הסירו את הגבעול והעלים החיצוניים מהכרוב הסגול. חתכו את הכרוב לרצועות דקות והעבירו לקערה גדולה.
  • 2
    המיסו את המלח והסוכר בחומץ. הוסיפו את התערובת לכרוב יחד עם השמן וערבבו היטב. השאירו לנוח לפחות 20 דקות. טיפ: לקבלת טעמים עשירים יותר, השאירו את הסלט במקרר ללילה שלם.
  • 3
    קצצו את הפיסטוקים וקלו אותם במחבת ברזל יצוק על להבת צד של גריל גז (או על אש בינונית) כ־2 דקות, עד להזהבה. שימו בצד וקלו גם את הצנוברים.
  • 4
    קצצו גס את הפטרוזיליה והוסיפו לכרוב הסגול. הוסיפו את הצנוברים והפיסטוקים הקלויים, ופזרו מעל גבינת פטה מפוררת בגסות. ערבבו והגישו מיד.