סלט טבולה לבנוני

סלט טבולה לבנוני

סלט טבולה לבנוני

מחפשים סלט לברביקיו שלא רק יהיה טעים אלא גם מרשים ומיוחד? שווה לכם לנסות להגיש את סלט הטבולה הקלאסי בתוך עלי חסה. לא רק מרשים מאוד אלא גם הולך מעולה עם קבב יווני או שווארמה ביתית!

עצה שלנו: שווה לנסות להחליף את הבורגול בקוסקוס דק לקבלת סלט עוד יותר עדין ומיוחד!

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    סלט

  • 100 גרם בורגול דק
  • 150 מ"ל ציר מרק ירקות
  • 4 עגבניות
  • 1 מלפפון
  • 4 גבעולי בצל ירוק
  • 2 צרורות פטרוזיליה
  • 1/2 צרור נענע או מנטה
  • 8 עלי חסה רומאית
  • מלח ופלפל
  • רוטב

  • 1 לימון גדול
  • 4 כפות שמן זית
  • 1 כף דבש
  • 1/2 כפית כמון
  • 1/2 כפית פפריקה מתוקה

ציוד

  • קערה

ערכים תזונתיים

למנה

  • 290 קלוריות
  • 15 גרם שומן
  • 7 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    הכנת הסלט: שמים את הבורגול בקערה ושופכים עליו את ציר הירקות הרותח. מניחים לבורגול לשהות בתוך הציר במשך כ-20 דקות עם מכסה סגור.
  • 2
    שוטפים את העגבניות, מסירים את אזור הגבעול וקוצצים דק. שוטפים את המלפפון וקוצצים דק. שוטפים את הבצל הירוק, הפטרוזיליה והנענע. מסירים את החלק הלבן של גבעולי הבצל הירוק וחותכים לטבעות דקות. מסירים את הגבעולים של הפטרוזיליה והנענע וקוצצים את העלים דק.
  • 3
    הכנת הרוטב: סוחטים את הלימון ומערבבים את המיץ עם הדבש, הכמון והפפריקה. מוסיפים את שמן הזית ומערבבים בעדינות. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם.
  • 4
    שמים את הבורגול בקערה ומערבבים עם הרוטב. מוסיפים את הירקות ומתבלים שוב במלח ופלפל לפי הטעם. נותנים לסלט לשהות בטמפרטורת החדר למשך שעה אחת.
  • 5
    שוטפים את עלי החסה ומייבשים היטב. מגישים את הסלט בתוך עלי החסה.