סטייק במחבת ברזל יצוק

סטייק במחבת ברזל יצוק

סטייק במחבת ברזל יצוק

סטייק לא תמיד חייב להיצלות ישירות על הגריל. מחבת מברזל יצוק איכותי תוציא את נתח הבשר שלך כמו שאתה אוהב - אם לא טוב יותר. היתרון של בישול במחבת הוא שניתן לצקת על האוכל המטוגן רטבים לספיגה מיטבית של הטעמים. שום, טימין ורוזמרין טובים במיוחד כאן. וזה בגדול כל מה שאתה צריך.

עצה שלנו:

תכננו מראש מתי טוב לכם להוציא את הסטייק: רייר: מ-45 מעלות צלזיוס, מדיום רייר: מ-55 מעלות צלזיוס, מדיום: 60 מעלות צלזיוס, מדיום וול: 65 מעלות צלזיוס.

מרכיבים

עבור 2 אנשים
  • 2 סטייק אנטריקוט (ריב איי) עם או בלי עצם
  • 200 גרם מחמאה
  • 1 פקעת שום טריה (או 4 שיני שום)
  • 2 ענפי רוזמרין
  • 2 ענפי טימין
  • מעט שמן חמניות
  • מלח גס

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 1162 קלוריות
  • 108 גרם שומן
  • 41 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    חוצים את פקעת השום הטרי (לחילופין, לוחצים קלות על שיני השום בעזרת כרית היד או להב סכין). שוטפים את עשבי התיבול, מנערים ומייבשים.
  • 2
    מחממים את המחבת היצוקה על הגריל או הכיריים בצד בחום מקסימלי עד שהיא מעלה עשן. מורחים סטייק במעט שמן חמניות.
  • 3
    מניחים את הסטייק במחבת החמה, מהדקים מעט ומטגנים 3 דקות משני הצדדים. מנמיכים את הטמפרטורה לחום נמוך.
  • 4
    מדדו את טמפרטורת הליבה באמצעות מד חום. כאשר טמפרטורת הליבה מגיעה ל-8 מעלות מתחת לטמפרטורה הרצויה מוסיפים את השום, הטימין, הרוזמרין והמחמאה לצד הבשר.
  • 5
    מטים את המחבת מעט קדימה ויוצקים את המחמאה המומסת על הסטייק בעזרת כף למשך 2 דקות.
  • 6
    מוציאים את הבשר מהמחבת ונותנים לו לנוח 10 דקות. מפזרים מעט מלח גס וחותכים לרצועות.