נתח קצבים הוא אחד הנתחים המרשימים של בשר בקר.
לפני שניגש למתכון, כדאי לדייק את הנתח שאנחנו מדברים עליו כאן, כי נתח קצבים הוא שם כללי ולא ממש מדויק. במתכון שלפניכם אנחנו נעבוד עם החלק התחתון של הצלעות המכונה גם "בוואט" או "פלפ", והוא נמצא בין הבריסקט לפלנק.
הנתח שלנו מתאפיין בטעם עשיר עם ארומה מתקתקה-חמאתית, מרקם רך, וקרום צרוב מושלם. הבשר שטוח, סיבי, ובעל עסיס טבעי שמבטיח עומק טעמים יוצא דופן.
וזה עוד לפני שהתחלנו לעשן אותו.
באמצעות שבבי עץ איכותיים בגריל, אפשר להוסיף לנתח ניחוח מעושן אותנטי שמעמיק את הטעמים עוד יותר.
ולמי שמחפש עוד רובד – מלח סלק אדום ישלים את המנה ויוסיף לה צבע, מרקם ורעננות.
טיפ:
לא תמצאו אותו ארוז מראש בסופר. מומלץ להזמין מהקצב או לרכוש אונליין.