נזיד שעועית בפויקה

נזיד שעועית בפויקה

נזיד שעועית בפויקה

הגיעה שעת הצהריים ואתם מתים מרעב? אל דאגה, הבאנו לכם מתכון סופר מהיר וקל לנזיד שעועית משביע ועשיר! 

פסטרמה וקבנוס לטעם מעושן עשיר, עגבניות מרוסקות יחד עם שעועית נימוחה והמון תבלינים... אין יותר טוב מזה לארוחת צהריים מהירה! 

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 200 גרם פסטרמה חתוכה לקוביות קטנות
  • 2 שיני שום
  • 200 גרם קבנוס
  • 1 בצל
  • 1 קופסת שימורי עגבניות מרוסקות
  • 1 קופסת שימורי שעועית לבנה
  • 1 קופסת שימורי שעועית שחורה
  • 150 מ"ל שמנת פרווה
  • 2 כפיות טימין מיובש
  • 1 כפית פטרוזיליה מיובשת
  • 1 כפית אבקת צ'ילי
  • 1 כפית פפריקה מתוקה
  • מלח ופלפל
  • שמן לטיגון

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 592 קלוריות
  • 41 גרם שומן
  • 23 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מחממים את השמן בתנור ההולנדי על הגריל על חום בינוני-גבוה
  • 2
    מקלפים את הבצל והשום וקוצצים דק. חותכים את הקבנוס לקוביות קטנות. מסננים את השעועית ושוטפים.
  • 3
    מניחים את הבצל, שום ופסטרמה בתנור ההולנדי ומטגנים למשך כ-5 דקות תוך כדי ערבוב קבוע.
  • 4
    מוסיפים את הקבנוס ומטגנים למשך 3 דקות. מוסיפים את העגבניות ואת השעועית ומבשלים על חום נמוך במשך 10 דקות.
  • 5
    מתבלים עם טימין, פטרוזיליה, ואבקת צ'ילי. מוסיפים מלח ופלפל לפי הטעם.
  • 6
    מוציאים את התנור ההולנדי מהגריל ומוסיפים את השמנת הפרווה. מערבבים ומגישים לצד פרוסות טוסט מלחם לבן.