נזיד צלי ושעועית בתנור ההולנדי

נזיד צלי ושעועית בתנור ההולנדי

נזיד צלי ושעועית בתנור ההולנדי

החורף מתקרב, ואין כמו תבשיל עשיר, משביע ומנחם להתפנק איתו בימי גשם קרים! 

רק צריך להפעיל את המעשנה, לזרוק לסיר הפויקה ("תנור הולנדי") את הצלי שנשאר מסעודות השבת או החג, כמה קופסאות שימורי שעועית מסוגים שונים, קצת רטבים ותבלינים, והרי לכם תבשיל בוקרים קלאסי ועשיר.

עצה שלנו: הנזיד קופא מעולה כך שאפשר לחלק למנות ולהקפיא.

מרכיבים

עבור 6 אנשים
  • 1.2 ק"ג סוגים שונים של שעועית משומרת
  • 400 גרם צלי
  • 200 גרם קבנוס
  • 250 מ"ל רוטב ברביקיו
  • 100 גרם פלפל חלפיניו
  • 2 בצלים גדולים
  • 100 מ"ל קטשופ
  • 200 גרם סוכר חום
  • 3 כפות רוטב ווסטרשייר
  • 150 מ"ל חומץ יין לבן
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • מים לפי הצורך

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 689 קלוריות
  • 22 גרם שומן
  • 32 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מפעילים את המעשנה על חום של 105 מעלות
  • 2
    מקלפים את הבצל וחותכים אותו ואת הקבנוס לקוביות קטנות. מניחים את התנור ההולנדי במעשנה. מטגנים קלות את הבצל ואת הקבנוס. מוספים את הסוכר החום ואת החומץ ומבשלים עד שהסוכר נמס. מגבירים את הטמפרטורה ל-180 מעלות.
  • 3
    חותכים את הצלי לקוביות בגודל 1ס"מ. חותכים את פלפל החלפיניו לטבעות.
  • 4
    שמים בתנור ההולנדי את קוביות הצלי ואת שאר הרכיבים ומערבבים היטב. מוסיפים מים כך שהנזיד יישאר נוזלי. מבשלים עד לרתיחה ומורידים את החום ל-105 מעלות.
  • 5
    משאירים את התנור ההולנדי ללא מכסה במעשנה עם מכסה סגור למשך 3 שעות. מערבבים כל 30 דקות ומוסיפים מים לפי הצורך.
  • 6
    מוציאים את הנזיד מהמעשנה ומגישים מיד.