דונאטס ביתי בגריל

דונאטס ביתי בגריל

דונאטס ביתי בגריל

אין ספק שדונאטס הם פשוט המצאה נהדרת, אפילו כסתם לחמניות בארוחה טובה. למרבה ההפתעה, אפשר להכין את סוכריות הבצק האלו בבית ואפילו בגריל הביתי! כן, אנחנו לגמרי רציניים.

פשוט קח את התנור ההולנדי היצוק (סיר אפייה מלבני), בקבוק שמן לפתית, ואפשר להתחיל במסיבה! לגבי בצק השמרים: עם קצת זהירות ורגישות תוכל ליצור את הבצק הרך והמושלם ביותר. קורט קינמון ישדרג כמובן את כל העניין, ולסיום, לאחר הטיגון, טובלים את הדונאטס בציפוי המזוגג הקלאסי וישר לפה! אף אחד לא באמת יכול להגיד לא לתענוג המתוק המטוגן הזה.

מרכיבים

עבור 6 אנשים

    עבור הדונאטס

  • 550 גרם קמח
  • 320 מ"ל חלב
  • 21 גרם שמרים טריים
  • 80 גרם סוכר חום
  • 80 גרם חמאה רכה
  • 1 כפית קינמון
  • 1 קורט מלח
  • 1.5 ליטר שמן לפתית לטיגון עמוק
  • עבור הזיגוג

  • 250 גרם אבקת סוכר
  • 5 כפות מים

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 445 קלוריות
  • 11 גרם שומן
  • 8 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    לדונאטס: מערבבים יחד את השמרים, חלב בטמפרטורת החדר, כף אחת מהקמח וכף אחת מהסוכר עד להמסת השמרים. מכסים בניילון נצמד ומניחים ל-15 דקות במקום חמים.
  • 2
    לשים את יתרת קמח החיטה, הסוכר, החמאה, הקינמון והמלח יחד עם תערובת השמרים במעבד מזון למשך 4-3 דקות (אם לשים ביד - למשך 10-8 דקות) עד לקבלת בצק אחיד וחלק. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים קמח.
  • 3
    מכסים ומניחים לבצק לתפוח במקום חמים למשך שעה.
  • 4
    מניחים את הבצק על משטח עבודה מקומח, לשים בידיים עוד דקה ומרדדים לעובי של כ-12-10 מ"מ. קורצים 18-15 עיגולים בעזרת החותכן הגדול, ואז חותכים חור באמצע בעזרת החותכן הקטן ומניחים את עיגולי הבצק על נייר אפייה. לשים שוב את יתרת הבצק ומרדדים אותו. מכסים שוב את הדונאטס ומניחים להן לתפוח כ-45 דקות.
  • 5
    מחממים את השמן בתנור ההולנדי על הכיריים בצד על חום גבוה לכ-175 מעלות (השתמשו במדחום של המנגל כדי לבדוק).
  • 6
    שימו לב: בעת טיגון בשמן עמוק, יש לשים לב לטמפרטורה האופטימלית באמצעות מדחום מנגל, הקפידו להשגיח על השמן החם ולעולם אל תשאירו אותו לבד על הגריל. יש לוודא שהשמן החם לא יבוא במגע עם מים או עם להבות מבערי הגז! הגנו על עצמכם מפני התזות שומן עם סינר גריל עמיד בחום וכפפות גריל.
  • 7
    מכניסים 3 דונאטס לתנור ההולנדי בעזרת כף מחוררת ומטגנים בשמן החם למשך דקה עד דקה וחצי עד להזהבה משני הצדדים. מסננים על נייר מטבח ומצננים.
  • 8
    לזיגוג: מערבבים בעזרת מטרפה את אבקת הסוכר והמים עד לקבלת מרקם חלק. אם הציפוי סמיך מדי, אפשר לדלל אותו במעט יותר מים. טובלים צד אחד של הדונאטס בציפוי ונותנים להן להתנקז על רשת.