מתכון הצ'יפס האולטימטיבי

מתכון הצ'יפס האולטימטיבי

מתכון הצ'יפס האולטימטיבי

זהובים, פריכים, נימוחים בפנים. צ'יפס הוא ללא ספק מנת הצד הטובה ביותר! 
במתכון הזה אנחנו מגלים לכם את סוד הצ'יפס האולטימטיביים. הקסם טמון בבישול של הצ'יפס לפני הטיגון, בטיגון של הצ'יפס שלוש פעמים, ובהפסקות במקפיא בין הטיגונים! זה מה שנותן לצ'יפס את הפריכות המושלמת שאתם אוהבים.

עצה שלנו: מומלץ להכין כמות גדולה מראש ולהקפיא אחרי סבב הטיגון השני. כך תוכלו בפעם הבאה לשלוף את הצ'יפס מהמקרר ולשים ישר בשמן לטיגון הסופי. 
-
חשוב: אין להניח את סיר הטיגון העמוק על כירת הצד, אלא רק על משטח הצלייה המרכזי!

מרכיבים

עבור 2 אנשים
  • 400 גרם תפוחי אדמה לבישול
  • 1.5 ליטר שמן לטיגון
  • מלח

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 1064 קלוריות
  • 70 גרם שומן
  • 9 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מקלפים את תפוחי האדמה וחותכים למקלות ברוחב 1 ס"מ על 1 ס"מ.
  • 2
    שמים את מקלות תפוחי האדמה במסננת ושוטפים במים קרים עד שהמים שעוברים דרך תפוחי האדמה יוצאים שקופים.
  • 3
    שמים את מקלות תפוחי האדמה בסיר ומוסיפים מים עד שהמים מכסים את תפוחי האדמה.
  • 4
    מבשלים את תפוחי האדמה בחום בינוני עד שמתרככים כך שאפשר לנעוץ בהם מזלג בקלות. הבישול אמור לקחת בערך 15 דקות.
  • 5
    מניחים נייר אפיה על תבנית האפיה. מניחים נייר מגבת על נייר האפיה. מפזרים את מקלות תפוחי האדמה על נייר המגבת ומצננים במקפיא במשך שעה אחת.
  • 6
    שמים את הסיר על רשתות הגריל בחום בינוני-גבוה. שמים את השמן בסיר ומחכים שהשמן יתחמם עד ל-160-180 מעלות.
  • 7
    מכניסים את מקלות תפוחי האדמה לסיר ומטגנים במשך 2-3 דקות. מוציאים את הצ'יפס מהשמן, מפזרים על תבנית האפיה ושמים במקפיא למשך 15 דקות.
  • 8
    חוזרים על תהליך הטיגון וההקפאה פעם נוספת ומטגנים פעם שלישית. לאחר הטיגון בפעם השלישית משאירים את הצ'יפס להטגן עד שמקבלים צבע חום, מוציאים מהשמן ושמים בקערה, מוסיפים מלח ומגישים מיד.