מתכון בסיסי לרוטב פיצה

מתכון בסיסי לרוטב פיצה

מתכון בסיסי לרוטב פיצה

רוטב פיצה טוב חשוב לא פחות מבצק פיצה טוב. והאמת היא, שהרבה יותר קל להכין אותו ממה שאתם חושבים. במתכון הבסיסי הזה לרוטב פיצה אפשר ורצוי להשתמש בעגבניות מקופסת שימורים. כן, כן, גם הנאפוליטנים עושים את זה. למעשה, זה חומר הגלם שלהם מלכתחילה, ויש להם סיבה טובה: העגבניות האלה נקטפות רק כשהן בשיא ההבשלה שלהן, ומיד נכנסות לבישול ושימור. בזכות התהליך הזה הן שומרות על הארומה המטורפת שלהן, וככה – ברור! – מבטיחות התפוצצות של טעמים ברוטב שלכם.

אם בא לכם ממש להפציץ, לכו על עגבניות מזן סן מרזאנו. הן מקבלות את השם הזה רק אם גדלו באזור סן מרזאנו שבאיטליה, והן יקרות משמעותית משאר העגבניות המשומרות. תוסיפו לזה קצת שמן, שום, אורגנו ובזיליקום, וזהו, יש לכם את הבסיס המושלם לפיצה שאתם הכי אוהבים.

 

הטיפ שלנו:

הכי טוב לתת לרוטב העגבניות "לשבת" לילה במקרר כדי שהטעמים יתחזקו ויתמזגו. הוא יישמר לכם בקירור עד שבוע.

מרכיבים

עבור 2 אנשים
  • 150 גרם עגבניות קלופות משומרות
  • 2 כפות שמן זית
  • 1/2 שן שום
  • 1 כפית אורגנו מיובש
  • 1 כפית סוכר
  • מלח ופלפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 126 קלוריות
  • 6 גרם שומן
  • 3 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    קולפים את השום וקוצצים אותו דק מאוד.
  • 2
    מחממים שמן זית בסיר קטן. מטגנים את השום במשך דקה על אש בינונית.
  • 3
    מוסיפים עגבניות קלופות ומועכים אותן לדפנות הסיר בעזרת מזלג. מתבלים בסוכר, מלח ופלפל ומבשלים על אש נמוכה במשך 8-10 דקות.
  • 4
    מערבבים פנימה את האורגנו ומניחים לרוטב להתקרר.