רוטב פיצה טוב חשוב לא פחות מבצק פיצה טוב. והאמת היא, שהרבה יותר קל להכין אותו ממה שאתם חושבים. במתכון הבסיסי הזה לרוטב פיצה אפשר ורצוי להשתמש בעגבניות מקופסת שימורים. כן, כן, גם הנאפוליטנים עושים את זה. למעשה, זה חומר הגלם שלהם מלכתחילה, ויש להם סיבה טובה: העגבניות האלה נקטפות רק כשהן בשיא ההבשלה שלהן, ומיד נכנסות לבישול ושימור. בזכות התהליך הזה הן שומרות על הארומה המטורפת שלהן, וככה – ברור! – מבטיחות התפוצצות של טעמים ברוטב שלכם.
אם בא לכם ממש להפציץ, לכו על עגבניות מזן סן מרזאנו. הן מקבלות את השם הזה רק אם גדלו באזור סן מרזאנו שבאיטליה, והן יקרות משמעותית משאר העגבניות המשומרות. תוסיפו לזה קצת שמן, שום, אורגנו ובזיליקום, וזהו, יש לכם את הבסיס המושלם לפיצה שאתם הכי אוהבים.
הטיפ שלנו:
הכי טוב לתת לרוטב העגבניות "לשבת" לילה במקרר כדי שהטעמים יתחזקו ויתמזגו. הוא יישמר לכם בקירור עד שבוע.