מרק דלעת בסיר יצוק

מרק דלעת בסיר יצוק

מרק דלעת בסיר יצוק

יש לכם דלעת יפנית יפהפייה על השיש ואתם לא בטוחים מה לעשות איתה? מה דעתכם על מרק דלעת עשיר וטוב באמת? המנה הזו בלי ספק צריכה לככב אצלכם בתפריט הסתיו, ואפשר לרקוח אותה בקלות היישר בסיר היצוק שלכם.

דלעת יפנית אידיאלית למרק הזה, ולא רק בגלל הטעם האגוזי והעשיר שלה. על הדרך, היא גם סופר קלה לעבודה, מכיוון שאפשר (ורצוי) לאכול גם את הקליפה שלה. גרעיני דלעת וקרוטונים ידאגו לאקסטרה קראנץ' בכל כף! פתיחה מושלמת לארוחה, לא?

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 800 גרם דלעת יפנית (הוקאידו)
  • 2 בצלים
  • 2 שיני שום
  • 10 גרם ג'ינג'ר טרי
  • 2 כפות חמאה
  • 450 מ"ל ציר ירקות
  • 450 מ"ל מים
  • 1 כפית קינמון
  • 1/2 כפית אבקת אגוז מוסקט
  • 1 כפית מלח
  • 2 פרוסות טוסט
  • חופן גרעיני דלעת
  • שמן

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 170 קלוריות
  • 138 גרם שומן
  • 25 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מחממים את הגריל לחום בינוני ישיר (180°C).
  • 2
    חוצים את הדלעת, מסירים את הגבעול, הסיבים והגרעינים. חותכים את הדלעת לחתיכות של כ-5 ס"מ ומבשלים במים כ-15 דקות, עד לריכוך. מסננים את המים וטוחנים את הדלעת בעזרת בלנדר מוט עד לקבלת מרקם חלק.
  • 3
    מקלפים את הבצלים, חוצים אותם וחותכים אותם לפלחים. מקלפים את השום והג'ינג'ר וקוצצים אותם דק.
  • 4
    ממיסים את החמאה בסיר הולנדי על אש בינונית. לשם כך, מניחים את המחבת ישירות על גריל הגז. מטגנים את הבצלים כ-15 דקות, תוך ערבוב מתמיד, עד שהם מתקרמלים ומשחימים. מוציאים חצי מהבצלים מהסיר הולנדי ומניחים בצד.
  • 5
    מוסיפים שום, ג'ינג'ר, קינמון, אגוז מוסקט ומלח לסיר הולנדי, מערבבים ומטגנים במשך דקה אחת.
  • 6
    מוסיפים לסיר ציר ירקות, מים ורסק דלעת ומערבבים היטב. מבשלים את המרק על אש נמוכה במשך 20 דקות.
  • 7
    בינתיים, חותכים את הלחם לקוביות קטנות וצולים אותו במחבת עם מעט שמן על אש בינונית עד לקבלת פריכות.
  • 8
    הוציאו את הסיר ההולנדי מהאש וטחנו את המרק דק בעזרת בלנדר מוט.
  • 9
    מקשטים את המרק עם קרוטונים, גרעיני דלעת ובצל מטוגן.