מקלות עוף וויסקי ודבש

מקלות עוף וויסקי ודבש

מקלות עוף וויסקי ודבש

מקלות עוף הן ההתגלמות של "פינגר פוד", אוכל שאוכלים עם הידיים... ונדמה שלראש השנה הקרוב, העוף המתקתק הזה, עם השוקיים הפריכות והדביקות, יהיה פשוט מושלם. אפילו בשולחן החג - חסכו לעצמכם סכין ומזלג - מיותר לגמרי 🙂

ההכנה על הגריל פשוטה וקלה: אפשר פשוט לצלות אותן בתפזורת על הרשתות. כשיש לכם הרבה אורחים, זרקו על הגריל כמה קילוגרמים של שוקי עוף בוויסקי ודבש. מבטיחים שיהיה טעים לכולם!

אם גם אתם רוצים לוודא שהארומה והטעמים קולעים בול, קחו בקבוק וויסקי וערבבו אותו עם דבש כדי ליצור זיגוג מדהים. רגע לפני הסוף, מזלפים מהתערובת מעל השוקיים ונותנים להן להתקרמל. קורט טוב של פלפל קאיין יתן את העקיצה החריפה שאתם אוהבים. ואם כל זה לא מספיק, הגישו כדובדבן שבקצפת צ'אטני מישמש - צימוקים, שיספק לחיך את מידת המתיקות הנכונה - וכמובן יידבק יפה למקלות העוף.

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    עבור שוקי העוף

  • 20 שוקי עוף
  • 300 גרם תערובת תבלין ברביקיו
  • 100 מ"ל שמן חמניות
  • 60 מ"ל וויסקי (ברבון)
  • 12 כפות דבש
  • קורט אגוז מוסקט
  • קורט פלפל קאיין
  • בשביל הצ'אטני

  • 300 גרם משמשים מיובשים
  • 250 גרם צימוקים
  • 200 גרם בצלצלי שאלוט
  • 50 גרם ג'ינג'ר
  • 1 צרור פטרוזיליה
  • 125 מ"ל חומץ בן יין לבן
  • 300 מ"ל ציר עוף
  • 1 כפית תבלין ראס אל חנות
  • 50 מ"ל סירופ מייפל
  • 1 ליים

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 722 קלוריות
  • 21 גרם שומן
  • 63 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    לשוקי העוף: מעסים את השוקיים בתבלין הגריל לעוף, שמים בשקית הקפאה, מוסיפים שמן ומערבבים. מניחים במקרר למשך שעתיים. לזיגוג: מערבבים בקערה את הויסקי יחד עם הדבש, אגוז המוסקט, ופלפל הקאיין.
  • 2
    לצ'אטני: מניחים את המשמשים בקערה מכסים במעט מים ומשרים למשך שעה.
  • 3
    קוצצים דק את הג'ינג'ר, הצ'ילי, ואת הפטרוזיליה. חותכים קצוץ את בצלי השאלוט.
  • 4
    מסננים את המשמשים ושומרים את המים בצד. קוצצים את המשמשים ושוטפים את הצימוקים. שמים בסיר את בצלי השאלוט, הג'ינג'ר והצ'ילי עם מעט שמן ומקפיצים עד לשקיפות. מוסיפים פטרוזיליה וראס אל חנות.
  • 5
    מוסיפים את המשמשים והצימוקים ומטגנים מעט. חוצים את הליים וסוחטים את המיץ אל הסיר. מוסיפים את מי המשמש, את החומץ, את הציר ואת סירופ המייפל ונותנים להכל להתבשל במשך 30 דקות עד לקבלת מרקם דמוי קומפוט.
  • 6
    מחממים את גריל הגז ל- 190 מעלות צלזיוס לחום עקיף.
  • 7
    צולים את שוקי העוף בעקיפין על הגריל כ- 45 דקות. מברישים בזיגוג 2-3 פעמים באמצעות מברשת ואז צולים על אש ישירה כ-7 דקות עד לפריכות. מגישים עם הצ'אטני.