אם אתם חובבי ברביקיו אמיתיים, לא תוכלו להישאר אדישים מול סטייק טומהוק. איך אפשר? גם באטליז, הנתח העבה הזה – ריב איי עם עצם צלע ארוכה – בולט ומרשים במיוחד.
הקסם של הטומהוק הוא ללא ספק הגודל שלו: נתח טוב יכול לשקול בקלות 1 עד 1.5 ק"ג. חוויית ברביקיו אמיתית.
איך מכינים סטייק כזה כמו שצריך על גריל גז? איך משיגים טמפרטורה פנימית מושלמת ו"קראסט" חיצוני פריך באמת?
בדיוק בשביל זה הכנו לכם את המתכון הזה.
טיפ:
רוב סטייקי הטומהוק מגיעים בתהליך יישון יבש (Dry-Aged).
אם אתם רוצים לתת לסטייק להתייבש עוד יותר בבית, כדאי לבקש מהקצב נתח טרי, שלא עבר יישון או ייבוש באוויר.
סטייקים שעברו יישון כבר מוכנים למעשה להגשה – ואין צורך לייבש אותם שוב.
חשוב לדעת: אם תשאירו במקרר נתח שכבר יושן אצל הקצב לכמה ימים נוספים (ללא כיסוי ועם מלח), הוא עשוי לפתח טעמים חזקים שמזכירים גבינה כחולה או שמרים – ולא כולם יתחברו אליהם.