ליקר ביצים על הגריל

ליקר ביצים על הגריל

ליקר ביצים על הגריל

ליקר ביצים. זה אולי לא המשקה הראשון שהייתם בוחרים להכין, אבל האמינו לנו, אחרי שמכינים אותו פעם אחת, לא מפסיקים לחזור אליו!

הפעילו את הברנהרד שלכם על חום בינוני, הכניסו לסיר היצוק שמנת, מעט וניל, כמה חלמוני ביצים והופ, תנו לקסם להתרחש. 

 

 

מרכיבים

עבור 6 אנשים
  • 8 חלמונים
  • 120 גרם אבקת סוכר
  • 250 מ"ל שמנת
  • 150 מ"ל חלב
  • 1 מקל וניל
  • 250 מ"ל שנאפס

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 350 קלוריות
  • 20 גרם שומן
  • 8 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    שמים את החלמונים ואבקת הסוכר בקערה ומקציפים בעזרת מעבד מזון או מטרפה למשך 10-5 דקות עד לקבלת תערובת בהירה ותפוחה.
  • 2
    מגרדים את פולי הווניל. מוזגים את החלב ואת השמנת לתנור ההולנדי (סיר ברזל יצוק) יחד עם זרעי הווניל ותרמיל הווניל המגוררים ומחממים על גריל הגז על אש בינונית-גבוהה.
  • 3
    מוסיפים את הביצים תוך כדי ערבוב מתמיד במטרפה ומחממים פעם אחת ל- 70 מעלות צלזיוס. בדקו את הטמפרטורה עם מדחום ברביקיו ואל תתנו לו לעלות מעבר לטמפרטורה זו כדי שהביצים לא יתבשלו.
  • 4
    הורידו את תערובת הביצים מהאש בטמפרטורה של 70 מעלות צלזיוס ושתו את המשקה מיד, או מזגו אותו לבקבוק סטרילי כשהוא עוד חם ואטמו באופן הרמטי. לאחר מכן תנו לו להתקרר לטמפרטורת החדר ואחסנו במקרר.