לחמניות המבורגר ביתיות

לחמניות המבורגר ביתיות

לחמניות המבורגר ביתיות

אז החלטתם לעשות ערב המבורגר מושקע עם הילדים. קניתם קציצות מובחרות באטליז. רטבים איכותיים. ירקות טריים. צ'יפס ביתי. רק אל תגידו לנו שאת הלחמניות שלכם אתם קונים בסופר! כי המבורגר חלומי חייב לכלול לחמניה משובחת, אחרת חבל על המאמץ.

אם כן, קבלו את המתכון של ברנהרד ללחמניות המבורגר תוצרת בית, ללא רכיבים חלביים!

מרכיבים

עבור 6 אנשים

    בשביל הבצק

  • 500 גרם קמח
  • 20 גרם שמרים טריים
  • 50 גרם סוכר חום
  • 125 מ"ל משקה סויה
  • 100 מ"ל מים פושרים
  • 20 גרם מרגרינה
  • 7 גרם מלח
  • בשביל הזיגוג

  • 4 כפות משקה סויה
  • 30 גרם שומשום שחור ולבן

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 3487 קלוריות
  • 4 גרם שומן
  • 9 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מערבבים יחד את הסוכר, את השמרים, את חלב הסויה, את המים וגם כף קמח. מכסים ומשאירים למנוחה למשך רבע שעה במקום חמים עד שהשמרים מתחילים לבעבע.
  • 2
    לשים את יתרת הקמח עם תערובת השמרים ושאר המרכיבים במעבד המזון למשך 10-8 דקות, עד שנוצר בצק אחיד, אלסטי ולא דביק מדי. אם הבצק דביק מדי, מוסיפים קמח.
  • 3
    מכסים את הבצק במגבת מטבח ומתפיחים במקום חמים כשעה עד שהבצק מכפיל את נפחו.
  • 4
    לשים את הבצק שוב על משטח עבודה מקומח, יוצרים מעין גליל וחותכים ל-6 חתיכות שוות (כ- 120 גרם כל חלק).
  • 5
    יוצרים מכל חלק כדור ומכדררים תוך כדי סיבוב הבצק באופן רופף בין היד המסובבת למשטח המקומח. משטיחים מעט.
  • 6
    מניחים את כדורי הבצק על נייר אפיה או על אבן פיצה עם נייר אפיה ומשאירים מרווחים ביניהם. מכסים במגבת מטבח ומתפיחים שוב כ-30 דקות.
  • 7
    מכינים את גריל הגז או התנור: מחממים את גריל הגז או את התנור ל-180 מעלות צלזיוס.
  • 8
    לזיגוג: מברישים את הלחמניות במשקה הסויה ומפזרים שומשום או כל תוספת שרוצים מעל.
  • 9
    מניחים את אבן הפיצה או את תבנית האפייה בתנור או בגריל הגז (באזור המוגבה בלבד - לא ישירות מעל האש) ואופים 25-15 דקות עד שהלחמניות מזהיבות.