כתר טלה בגריל

כתר טלה בגריל

כתר טלה בגריל

 כתר טלה הוא אחת המנות המרשימות והמלכותיות ביותר שאפשר להוציא מהגריל. בעזרת המתכון המרשים והפשוט להפליא שלפניך, אנו מעריכים בזהירות שתוכתר למלך העל האש של המשפחה והחברים.

בשביל מנת הכתר המלכותית, כל מה שאתה צריך זה שתי שדרות של צלעות טלה ממש טובות (כ-16 צלעות בסה"כ) וכמה חופנים של תפוחי אדמה קטנים לאפייה. עם מעט חוט קשירה למזון (וקצת יצירתיות), ניתן לקשור במהירות את הצלעות בגריל לצורת כתר יפה. הכתר המונח זקוף בגריל ומלא בתפוחי אדמה קטנים, נראה פשוט מושלם.

אתה כבר מרגיש את הדם הכחול זורם בעורקיך? עכשיו תוסיף לכל העניין את הטאצ' האחרון עם קלאסיקה בריטית בצורת תפוחי אדמה ברוטב נענע טרייה עם מעט שום, והרי לך מנה מלכותית ומרעננת!

העצה שלנו:

"רוטב נענע" עם כבש זה אכן קלאסי, אבל זו לא חובה. כיוון שבשר כבש הולך עם כל סוגי עשבי תיבול, אפשר להחליף את הנענע בעשבי התיבול האהובים עליך.

מרכיבים

עבור 4 אנשים

    לכתר הטלה

  • 2 שדרות טלה (16 צלעות)
  • 1.2 קילו תפוחי אדמה קטנים
  • 4 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • לרוטב הנענע

  • 1 צרור נענע
  • 2 שיני שום
  • 4 כפות שמן זית
  • 4 כפות מים רותחים
  • 2 כפות מיץ לימון
  • קורט סוכר
  • מלח ופלפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 791 קלוריות
  • 33 גרם שומן
  • 69 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מחממים את גריל הגז לחום בינוני (160 מעלות צלזיוס), מחממים את המחבת או הסיר היצוק על הכיריים בצד על אש בינונית למשך 5 דקות.
  • 2
    שוטפים את שדרות הטלה במים קרים ומייבשים. מוסיפים למחבת 2 כפות שמן זית ומטגנים את נתחי הטלה בצדו השמן כ-3 דקות, מוציאים מהתבנית היצוקה ומתבלים במלח ופלפל. מכבים את הכיריים בצד.
  • 3
    מניחים את הצלעות על משטח העבודה כשצד השומן כלפי מעלה כך שישתלבו זה בזה. קושרים את 2 הקצוות יחד בחוזקה באזור העצמות.
  • 4
    מרימים את הצלעות ויוצרים מהם כתר, כך שהצד השמן של הכתר יעבור פנימה. מעבירים את חוט המטבח דרך האמצע אל שני הקצוות בקצה הנגדי ויוצרים לולאה סביבם מספר פעמים. מהדקים בעזרת קשר.
  • 5
    מעבירים גדיל שני של חוט סביב החלק הרחב ביותר של הכתר וקושרים בחוזקה.
  • 6
    מניחים את כתר הטלה זקוף בתבנית ברזל יצוק או בתבנית אפייה. שוטפים את התפו"א, חוצים אותן לשניים, מערבבים עם מלח, פלפל ושמן זית. ממלאים את כתר הטלה בתפוחי אדמה קטנים ואת היתר מפזרים בתבנית או בתבנית האפייה.
  • 7
    צולים את כתר הטלה ואת תפוחי האדמה בחום עקיף עד לטמפרטורת ליבה של 58 מעלות צלזיוס.
  • 8
    לרוטב: שוטפים את הנענע, מנערים, מייבשים ותולשים את העלים מהגבעולים. מקלפים את שיני השום וקוצצים דק. קוצצים דק את הנענע, מערבבים את השום עם שאר החומרים ומצננים.
  • 9
    מסירים את כתר הטלה מהגריל בטמפרטורת ליבה של 58 מעלות צלזיוס ונותנים לו להתבשל במשך 10 דקות. מגישים עם תפוחי האדמה ורוטב הנענע.