רטטוי בגריל

רטטוי בגריל

רטטוי בגריל

ירקות מוקפצים זה כבר משעמם, אה? אז בואו תתקדמו לירקות מהגריל!

הדרך הטובה ביותר לצלות את הירקות שלכם היא בסלסילת הרוטיסרי על גריל הגז, כך שהם יקבלו צלייה אחידה ושווה, ופיזור נכון של הטעמים.

הכניסו לצד הירקות מגוון עשבי תיבול לתוך הסלסילה לקבלת רטטוי מלא בטעמים, ויחד עם מטבל היוגורט-שום-לימון-עירית שלנו אנחנו בכלל לא בטוחים שצריך מנה עיקרית! 

עצה שלנו: אפשר כמובן לשנות, להוסיף ולשחק עם המטבל לפי מצב הרוח... אפשר לערבב למשל כף פסטו או איולי לתוך היוגורט.

.

.

מרכיבים

עבור 2 אנשים

    עבור הרטטוי

  • 1 פלפל אדום
  • 1 פלפל צהוב
  • 1 זוקיני
  • 1 חציל
  • 5 תפוחי אדמה מבושלים למחצה
  • 1 ראש ברוקולי
  • 1/4 דלעת הוקאידו (יפנית)
  • 1 קלח תירס
  • 1 לפת
  • 1/2 ראש שום טרי
  • 2 בצל סגול
  • 1 ס"מ ג'ינגר טרי
  • צרור רוזמרין
  • צרור טימין
  • צרור מרווה
  • 2 כפות חומץ
  • 2 כפות שמן זית
  • מלח ופלפל
  • עבור המטבל

  • 300 מ"ל יוגורט יווני (10% שומן)
  • 1/2 לימון
  • 1/2 צרור עירית

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 571 קלוריות
  • 32 גרם שומן
  • 17 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    לירקות : שוטפים את הפלפלים והדלעת, מסירים את הגרעינים וחותכים לקוביות בגודל של 1 ס"מ. שוטפים את הקישוא, החציל, הברוקולי וקלח התירס וחותכים לקוביות בגודל של 1 ס"מ. קולפים את הלפת, הבצל, פקעת השום והג'ינג'ר וחותכים לחתיכות של כ-1 ס"מ. חותכים לרבעים את תפוחי האדמה המבושלים מראש. שמים הכל יחד בקערה גדולה.
  • 2
    שוטפים את עשבי תיבול ומנערים לייבוש. מוסיפים את עשבי התיבול לירקות יחד עם שמן זית וחומץ, מתבלים במלח ופלפל ומערבבים הכל היטב.
  • 3
    מרכיבים את סלסלת הרוטיסרי על השיפוד (משאירים את המכסה בצד בשלב זה) ומחממים את הגריל לחום עקיף בינוני.
  • 4
    יוצקים את תערובת הירקות לסלסלת הרוטיסרי וסוגרים עם המכסה. מפעילים את הרוטיסרי וצולים את הרטטוי כ-40 דקות עד שהירקות מתרככים.
  • 5
    מטבל: שוטפים את העירית, מנערים ומייבשים וקוצצים לטבעות דקות. שוטפים את הלימון, מגררים את הקליפה וסוחטים את המיץ. מערבבים את היוגורט יחד עם מיץ הלימון, גרידת הלימון והעירית בקערה קטנה עד שנוצר מטבל חלק. מתבלים במלח ופלפל.
  • 6
    מגישים את הרטטוי יחד עם המטבל.