חצילים קלויים ברוטב מיסו

חצילים קלויים ברוטב מיסו

חצילים קלויים ברוטב מיסו

אוהבים מיסו? אם גם אתם מכורים לרוטב האסיאתי, המתכון הזה מושלם בשבילכם!
המיסו מקפיץ את החציל הקלוי הסטנדרטי בכמה רמות, וללא ספק יהפוך אותו לכוכב הגריל שלכם.
הסוד להכנת חציל קלוי מעולה הוא המרינדה שלו. מערבבים משחת מיסו, ג'ינג'ר, שום, רוטב סויה, חומץ אורז ומיץ לימון. התוצאה ממכרת גם בלי החציל אז שימו לב להשאיר מספיק לחצילים!

מרכיבים

עבור 2 אנשים

    חצילים

  • 2 חצילים גדולים ויפים
  • 1 חתיכה קטנה של ג'ינג'ר בגודל 2-3 ס"מ
  • 2 שיני שום
  • 2 כפות משחת מיסו
  • 2 כפות חומץ אורז
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 2 כפות סירופ מייפל
  • מיץ מלימון אחד
  • קישוט

  • 2 כפות רוטב שומשום
  • 1 גבעול בצל ירוק
  • 4 גבעולי כוסברה

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 177 קלוריות
  • 4 גרם שומן
  • 6 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    הכנת החצילים: מפעילים את הגריל על 200 מעלות במצב של חום עקיף. דוקרים את החצילים במספר מקומות וצולים אותם באזור החום העקיף של הגריל כשהמכסה סגור למשך 25 דקות עד שמתרככים ומתחילים להגיר נוזלים.
  • 2
    צולים קלות על אש ישירה עד שהחצילים משחימים ומקפידים להפוך את החצילים כל הזמן. מסירים מהאש ומניחים להצטנן.
  • 3
    קולפים וקוצצים דק את הג'ינג'ר ואת שיני השום. מערבבים יחד עם שאר המרכיבים לקבלת מרינדה אחידה.
  • 4
    חוצים את החצילים לאורך, חורצים את החלק הפנימי של החצילים בצורת יהלומים ברוחב של ס"מ אחד עם סכין .
  • 5
    מברישים את הצד הפנימי של החצילים עם המרינדה עד שהמרינדה נספגת בחריצים.
  • 6
    צולים את החצילים כשהצד הפנימי כלפי מטה למשך 5 דקות.
  • 7
    במידה והחצילים עדיין לא רכים לגמרי ממשיכים לצלות כשהצד החיצוני של החצילים כלפי מטה באזור החום העקיף של הגריל עד שהחצילים מתרככים.
  • 8
    הכנת תערובת הקישוט: בזמן שהחצילים מתבשלים, קולים את זרעי השומשום במחבת על הכירה הצדדית. חותכים את הבצל הירוק לטבעות, שוטפים את גבעולי הכוסברה, מנערים וקוצצים.
  • 9
    מורידים את החצילים מהגריל, ומברישים אותם בשארית המרינדה. מעטרים בתערובת השומשום, הבצל הירוק והכוסברה ומגישים.