דג שלם בציפוי מלח גס

דג שלם בציפוי מלח גס

דג שלם בציפוי מלח גס

אתם בעניין של דג על הגריל ואין לכם כוח לעבודה מסובכת? מתכון קל ומעולה מהשפים של ברנהרד, יסדר אתכם עם דג שלם בציפוי מלח גס. מובטח לכם לא רק דג רך ונימוח אלא גם טעם עשיר ומעודן שאף אחד לא יוכל לעמוד בפניו!
 
עצה שלנו:
אף פעם לא קניתם דג שלם? אנחנו מציעים לכם ללכת לחנות דגים ולבקש מהמוכר המלצה. מעדיפים לבחור לבד? הכי חשוב שהעיניים של הדג יהיו שקופות ושיהיה לו ריח נעים של ים. אפשר לזהות דג ממש טרי אם החלק שתחת הזימים שלו אדום, ושמגע הדג עדיין קשה. זאת משום שלאחר לכידתו, הדג נשאר קשה רק למשך מספר שעות.  

מרכיבים

עבור 4 אנשים
  • 2 דגים שלמים במשקל 600 גרם כל אחד
  • 2 ק"ג מלח ים גס
  • 4 ביצים
  • 90 גרם קמח
  • 45 גרם קורנפלור
  • 2 גבעולי רוזמרין
  • 2 גבעולי טימין
  • 1 ראש שום
  • 1 לימון

ציוד

  • גריל גז
  • מעבד מזון עם וו לישה
  • מגש אפיה
  • נייר אלומיניום

ערכים תזונתיים

למנה

  • 321 קלוריות
  • 9 גרם שומן
  • 60 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    שוטפים את הדגים מבפנים ומבחוץ עם מים קרים ומנערים מהמים. שוטפים את גבעולי הרוזמרין והטימין ומנערים מהמים. קולפים את ראש השום וקוצצים את שיני השום באופן גס. מניחים גבעול טימין, גבעול רוזמרין וחצי משיני השום בתוך חלל הבטן של הדג.
  • 2
    הכנת ציפוי המלח: לשים במעבד המזון מלח גס, 3 חלבונים, קמח, קורנפלור ו-50 מ"ל מים.
  • 3
    מפעילים את הגריל על חום 180 מעלות במצב של חום עקיף. מרפדים את תבנית האפיה בנייר אלומיניום. מורחים שכבה בעובי של ס"מ על כל אחד מהדגים.
  • 4
    מניחים את הדגים כששכבת ציפוי המלח כלפי מטה ומורחים את שארית ציפוי המלח על הצד העליון של הדגים כך שהדגים מכוסים לגמרי בציפוי המלח.
  • 5
    צולים את הדגים במשך 25-30 דקות בחום עקיף.
  • 6
    מוציאים את הדגים מהגריל ונותנים להם להתקרר במשך 3-4 דקות. מוציאים את הדגים מציפוי המלח ומגישים.