בשר ברוטב קולה

בשר ברוטב קולה

בשר ברוטב קולה

פתחת את המקרר ומצאת בקבוק קולה? נהדר, לחיים! זה הזמן להשתמש במשקה האהוב כדי להכין תבשיל מטורף באמת.

גבירותיי ורבותיי, קבלו את בשר הבקר ברוטב קולה!

כל מה שאתם צריכים זה מעט תבלינים, סיר ברזל יצוק (תנור הולנדי) ונתח בשר מובחר.


המתכון הזה הוא גרסה כשרה של נתח חזיר מפורק, המוגשת עם בשר בקר ורוטב נחמד במיוחד: עשיר בקולה, רוטב ברביקיו, מיץ תפוזים, רוטב סויה, חומץ בלסמי ותבשילים שונים שנותנים לבשר ארומה שומנית במיוחד.

התוצאה עסיסית, מתוקה וחריפה בו זמנית.

או במילים אחרות: סכנת התמכרות!

מרכיבים

עבור 6 אנשים
  • 1.5 קילו טרי-טיפ סטייק (נקרא גם: סנטה מריה/ סטייק משולש)
  • 3 בצל
  • 800 מ"ל קולה
  • 400 מ"ל רוטב ברביקיו
  • 2 כפות חומץ בלסמי
  • 2 כפות רוטב סויה
  • 1 כף חרדל דיז'ון
  • 1 תרמיל וניל
  • 2 תפוזים
  • 1 כף תבלין ג'ינג'ר
  • 1 עלה דפנה
  • שמן לטיגון
  • מלח ופלפל

ציוד

ערכים תזונתיים

למנה

  • 487 קלוריות
  • 10 גרם שומן
  • 52 גרם חלבון

שלבי הכנה

  • 1
    מחממים את גריל הגז לחום עקיף בינוני (180-160 מעלות צלזיוס).
  • 2
    מחממים את התנור ההולנדי על כירת הצד על אש גבוהה במשך 5 דקות.
  • 3
    מקלפים וחותכים את הבצל גס, סוחטים את המיץ מהתפוזים, חוצים את תרמיל הווניל לאורכו ומגרדים את הגרגירים, ממליחים את נתח הבשר מכל צדדיו.
  • 4
    מחממים את השמן בתנור ההולנדי, מוסיפים את נתח הבשר ומטגנים מכל הצדדים למשך 5-4 דקות ומסירים מהאש.
  • 5
    מטגנים את הבצל עם השמן שנותר למשך 3-2 דקות עד שקיפות.
  • 6
    מכסים את הבצל עם הקולה, מוסיפים את רוטב הברביקיו, מיץ התפוזים, החומץ הבלסמי, רוטב הסויה, החרדל ויתר התבלינים ומערבבים יחד. לאחר מכן מחזירים את נתח הבשר לסיר.
  • 7
    סוגרים את התנור ההולנדי עם המכסה ומניחים אותו באיזור העקיף של גריל הגז. מבשלים למשך 3 שעות לפחות עד שהבשר רך ומתפורר. מערבבים מדי פעם ומוסיפים קולה במידת הצורך. לאחר הבישול מתבלים במלח ופלפל.
  • 8
    מוציאים את נתח הבשר ומפוררים לחוטים בעזרת שני מזלגות.
  • 9
    מצמצמים את הרוטב בחצי ויוצקים על הבשר המפורק. מערבבים היטב.